dec
13

rakoczi_turos.jpgHozzávalók:

Tészta: 24 dkg liszt, 12 dkg vaj, 6 dkg eritrit, 1 db tojássárgája, 10 dkg 12%-os tejföl, 1 csomag sütőpor

Töltelék: 75 dkg zsírszegény túró, 10 dkg eritrit, 3 db tojás, reszelt citromhéj, vaníliaaroma

Habrács: 3 db tojásfehérje, 5  dkg porrá őrölt eritrit, 15 dkg baracklekvár

Elkészítés:

A lisztet tálba szórom, hozzáadom a sütőport és az eritritet is elkeverem benne. Majd a hideg vajat kockákra vágom belemorzsolom a lisztbe. Hozzáadom a tojássárgáját és a tejfölt, és omlós tésztát gyúrok belőle. Ezután alufóliába csomagolom, és beteszem a hűtőbe 30 percre.

Eközben elkészítem a túrós tölteléket. A túrót villával áttöröm, hozzáadom az eritritet, a 3 tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és a vaníliaaromát. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verem, és óvatos mozdulatokkal a túróhoz keverem.

A tésztát kiveszem a hűtőből, kinyújtom akkorára mint a tepsi, és beleillesztem. Villával megszurkálom, és 10 percig elősütöm 180 fokon a legalsó sínen. Ha kész, rásimítom a túró tölteléket, úgy, hogy mindenhol egyenletes legyen. Visszateszem a sütőbe alul-felül sütési funkción, 180 fokon, 25 percig sütöm, de egy ráccsal feljebb. 

Amíg sül, elkészítem a habrácsot. 3 db tojásfehérjét kemény habbá verek, majd beleteszem az eritritet, és tovább verem habverővel. A tészta tetejére kenem a lekvárt. A habot egy nylonzacskóba teszem, a sarkát levágom, a túrókrém tetejét berácsozom. Ezután ismét visszateszem sülni 120 fokon, ugyanazon a rácson, mint ahol túrókrémmel együtt sütöttem (alulról a második sín), 10 percig sütöm. 

Eredeti recept: https://fittdieta.cafeblog.hu/2016/05/15/rakoczi_turos_dietasan/

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr116774526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása