
Hozzávalók: 20 dkg vaj, 4 tojás, 16 dkg porcukor, 24 dkg liszt, 4 kanál tej, 1 kk rumaroma, 2 mokkáskanál sütőpor, 2 csipet só, 1/2 citrom leve, 60 dkg vegyes szárított gyümölcs: kandírozott citrom- és narancshéj, mazsola, aszalt füge, aszalt vörösáfonya, datolya
A fügét és datolyát apróra vágjuk. A vajat elkeverjük a porcukorral, majd belekeverjük a tojásokat, a tejet, rumaromát és a citromlevet. Ezután belekeverjük a gyümölcsöket, majd a sütőporral és sóval elkevert lisztet. Kiadagoljuk a papírral bélelt muffinformákba. 175 C-ra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük a Stolleneket. Mikor langyosra hűltek, megszórjuk a tetejüket vaníliás porcukorral.