sze
11

Szilvalekvár bográcsban

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

szilvalekvar.jpgHozzávalók:

5 kg szilva, 1/4 kg eritrit
A szilvát megmossuk, kétfelé vágjuk, kimagozzuk és húsdarálón ledaráljuk. Hozzáadjuk az eritritet és bográcsban, lassú tűzön főzzük kb 3 órát. A dzsemet frissen mosott üvegekbe merjük úgy, hogy teljesen tele legyenek, celofánt teszünk rá, rácsavarjuk a tetőt, pár percre fejjel lefelé állítjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni, kb két napig.
Recept: Lestyán Pali bácsi (Szarvas)

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr4912812970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása