Hozzávalók: 30 dkg gyömbér, 17 dkg barna cukor, 2 dl víz, cukor a szóráshoz
Elkészítés:
A gyömbért alaposan meghámozom, kis kockákra vágom. Felforralom a vizet, egy csipet sóval együtt beleszórom a gyömbért, 15 percig főzöm, majd leszűröm.
Ezután szirupot készítek: a vizet a cukorral addig főzöm, amíg enyhén besűrűsödik, szálat húz az ujjaim között. Ekkor beleszórom a gyömbérkockákat, majd nagyjából 1 óra alatt opálosra forralom őket. Ha a szirup közben túl sűrű lesz, cukorral és kevés vízzel pótolom. Ha elkészült, lecsöpögtetem a szirupot, a gyömbért sütőpapírral bélelt tepsire borítom és megszórom cukorral. 1-2 nap alatt teljesen kiszárad. Majd kipróbálom a gyömbéres sütibe... A megmaradt sziruphoz mézet öntöttem, süti tetejére, teába jó lesz, de magában is finom.
Recept innen: http://www.origo.hu/tafelspicc/recept/20121203-kandirozott-gyomber.html.