jún
19

Hajdinakeksz Regenor módra

Címkék: konyha Regenor | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

sajtos_hajdinakeksz.jpgMiki egy régi receptjét alakítottuk át a Regenor előírásai szerint.

Hozzávalók:

2 répa (kb 20 dkg), 1 citrom reszelt héja, 1/2 citrom leve, 1 nagy fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kk só, 1 kk őrölt bors, 1 kk édesnemes paprika, 2 tojás, 1 kk szódabikarbóna, 1 kk sütőpor, 1 kk oreganó, 20 dkg műsajt (pl ez), 2 dl hajdinapehely, 1 dl hajdinaliszt

A répákat lereszeljük (kis lyukú reszelőn), hozzákeverjük a szódabikarbónát és a citromhéjat, ráöntjük a citromlevet és alaposan összekeverjük, állni hagyjuk (kicsit pezsegnie kell). Lereszeljük a hagymát, a répához adjuk, fokhagymanyomón át belenyomjuk a fokhagymákat. Hozzáreszeljük a sajtot. A tojásokat enyhén felverjük, hozzáöntjük a többihez. A lisztet, sütőport, hajdinapelyhet és a fűszereket összekeverjük, a répához adjuk és jól összekeverjük. Hűtőben pihentetjük 15 percig, közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra. Kanállal diónyi halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe és kb 25 percig sütjük. Két tepsinyi adag.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr5012571945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása