Miki egy régi receptjét alakítottuk át a Regenor előírásai szerint.
Hozzávalók:
2 répa (kb 20 dkg), 1 citrom reszelt héja, 1/2 citrom leve, 1 nagy fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kk só, 1 kk őrölt bors, 1 kk édesnemes paprika, 2 tojás, 1 kk szódabikarbóna, 1 kk sütőpor, 1 kk oreganó, 20 dkg műsajt (pl ez), 2 dl hajdinapehely, 1 dl hajdinaliszt
A répákat lereszeljük (kis lyukú reszelőn), hozzákeverjük a szódabikarbónát és a citromhéjat, ráöntjük a citromlevet és alaposan összekeverjük, állni hagyjuk (kicsit pezsegnie kell). Lereszeljük a hagymát, a répához adjuk, fokhagymanyomón át belenyomjuk a fokhagymákat. Hozzáreszeljük a sajtot. A tojásokat enyhén felverjük, hozzáöntjük a többihez. A lisztet, sütőport, hajdinapelyhet és a fűszereket összekeverjük, a répához adjuk és jól összekeverjük. Hűtőben pihentetjük 15 percig, közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra. Kanállal diónyi halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe és kb 25 percig sütjük. Két tepsinyi adag.