jan
30

Céklatorta csokival

Címkék: konyha Regenor | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

ceklatorta.jpgKeresztanyám sütött ilyet (ő többek között konyhatündér is) és nagyon ízlett, így elkértem a receptjét. A módosítások nagyobb része tőle van, a regenorosítás tőlem. A cékla ízét nem lehet érezni, viszont zaftos lesz tőle a tészta.

Hozzávalók: 15 dkg rizsliszt, 1 kk sütőpor, 5 dkg kakaópor, 1 csipet só, 10 dkg xilit (nyírfacukor), 4 tojás, 25 dkg cékla, 1.5 dl ghí (tisztított vaj), 10 dkg cukormentes csoki

A céklákat megmossuk, meghámozzuk, egyenként alufóliába csomagoljuk, 180 fokra előmelegített sütőben kb 40-50 percig sütjük, amíg megpuhul, hagyjuk kihűlni. (Előfőzött céklát is használhatunk, ekkor nem kell sütni őket.) Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A kakaót a lisztbe szitáljuk, belekeverjük a sütőport. A céklákat a sajtreszelő legnagyobb lyukán lereszeljük egy mély tálba, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a xilitet, a ghít és merülőmixerrel simára keverjük. A csokit apró kockákra vágjuk, a céklába keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval. Összekeverjük a lisztet a céklával, óvatosan hozzákeverjük a habot és a tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb 45 percig (tűpróbáig) sütjük.

A tetejére tehetünk csokimázt, pl a kókuszkocka receptje szerint.

Eredeti recept innen: http://www.nosalty.hu/recept/ceklatorta-csokival

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr5212118581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása