máj
18

Búvártúrós

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

buvarturos.jpg

Hozzávalók:

Tésztához: 35 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 tojás, 1.5 dl olaj, 2 kk vaníliáscukor, 2 ek kakaópor, 4 dl kermaviili, 1 dl piima, 1 kk szódabikarbóna

Tetejére: 10 dkg maitorahka, 40 dkg cottage cheese, 6 dkg cukor, 10 dkg aszalt vörösáfonya, 2 tojás, 1 kk vaníliáscukor, 10 dkg vaj, kevés citromlé

A tésztához a lisztbe szitáljuk a kakaóport, belekeverjük a szódabikarbónát. A tészta többi hozzávalóját simára keverjük, majd hozzákeverjük a lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.

A vajat felmelegítjük (puha legyen), kikeverjük a cukorral és a vaníliáscukorral, majd hozzáadjuk a tojást. Belekeverjük a többi hozzávalót. A tésztára evőkanállal kis halmokat rakunk belőle.

Előmelegített sütőben 200 fokon kb 1 órát sütjük (tűpróbáig).

A túró sütéskor belemerül a tésztába, innen kapta a nevét a sütemény. Teljes kihűlés után szeleteljük.

A receptet egy barátnőmtől kaptam, aki szintén kapta valakitől... Az eredeti receptben vörösáfonya helyett mazsola van, kermaviili + piima helyett kefír, maitorahka + cottage cheese helyett pedig túró.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr907428424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása