sze
29

Feketeáfonya dzsem

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

afonya dzsem.jpgA pirosribizli dzsem receptje szerint készült. Amikor az áfonya szörpöt csináltuk, egy csomó "trutyi" (azaz héj, magvak és sok gyümölcshús) jött ki a gyümölcscentrifuga másik oldalán, amit sajnáltunk kidobni, ezért lett belőle dzsem.

Hozzávalók:

2 kg fekete áfonya, 1.5 kg cukor, 1 zacskó Knorr dzsem tartósító
Az áfonyapépet összekeverjük cukorral és 10 percet hagyjuk állni. Felforraljuk és lassú tűzön 15 percig főzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a tartósítót. Az elmosott üvegekbe egy csipet tartósítószert teszünk és forrásban levő vízzel félig öntjük. Lezárva alaposan felrázzuk, majd kiöntjük a vizet. A dzsemet az üvegekbe merjük/öntjük úgy, hogy teljesen tele legyenek, lezárjuk és száraz dunsztba tesszük. A címkéket Miki készítette (fent Espoo címere van).

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr706654591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása