okt
6

Feketeáfonya szörp

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

afonya szorp.jpgHozzávalók:

5 kg áfonya, 2,5 kg cukor, 3 kk citromsav

Gyümölcscentrifugában kipréseljük az áfonya levét, hozzátesszük a cukrot.

Feltesszük főzni kevergetve. Forrástól számítva kb. 8-10 percet főzzük, majd hozzáadjuk a citromsavat, még kb. 1 percig főzzük.

Az elmosott üvegekbe egy csipet tartósítószert teszünk és forrásban levő vízzel félig öntjük. Lezárva alaposan felrázzuk, majd kiöntjük a vizet. A szörpöt az üvegekbe merjük/öntjük úgy, hogy teljesen tele legyenek, lezárjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

A címkéket Miki készítette.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr146654703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása