Hozzávalók:
17,5 dkg vaj, 25 dkg cukor, 3 tojás, 25 dkg liszt, 2,5 kk sütőpor, 1/4 kk só, 1 ek kakaópor (cukrozatlan), 2 ek tej, 2 érett banán
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A vajat szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni, simára keverjük a cukorral, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. A lisztbe keverjük a sót és a sütőport, a többihez keverjük. A tésztát két részre osztjuk.
A kakaóport a tejjel simára keverjük, a tészta egyik feléhez keverjük. A banánokat meghámozzuk és villával összetörjük, simára keverjük, a tészta másik feléhez adjuk. A tortaformába öntjük a banános tésztát, rá a kakaósat, majd villával csíkokat húzunk bele, hogy részben összekeveredjen a kétféle tészta.
180 előmelegítjük a sütőt, 30-35 percig (tűpróbáig) sütjük a tésztát.
Recept innen: Jennifer Donovan: Suklaa (H.F. Ullmann 2008), 102. recept