feb
27

Kukoricás-borsós-sajtos tekercs

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

borsos_tekercs_szelet.jpgHozzávalók:

Tészta: 50 dkg kenyérliszt, 11 gramm szárított élesztő, 1 tk só, 1 tk darált kapor, 1 tk cukor, 5 dkg vaj, 1 tojás, 3 dl tej

Töltelék: 15 dkg zöldborsó, 17 dkg konzerv kukorica, 2 kis lilahagyma, 20 dkg natúr krémsajt, 10 dkg szeletelt füstölt sajt

Tetejére: 1 tojás sárgája, 3 ek tej, szezámmag

A töltelékhez feldaraboljuk a hagymát, megfőzzük a borsót, lecsurgatjuk a kukoricát és összekeverjük a három zöldséget.

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A lisztet összekeverjük a sóval és kaporral, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olvasztott, langyos vajat és az enyhén felvert tojást. Ha jól összeállt, letakarjuk és fél órát kelesztjük. Utána kinyújtjuk kb 30*35 centisre és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

A tésztára kenjük a krémsajtot, rárakjuk a szeletelt sajtot és a zöldségeket. Összetekerjük, a tetejét megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával, rászórjuk szezámmagot és 15 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percig (tűpróbáig) süjtük.

Eredeti recept innen: Nők Lapja Konyha, 2015. szept.

borsos_szelet.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr7612176684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása