Hozzávalók:
Tészta: 50 dkg kenyérliszt, 11 gramm szárított élesztő, 1 tk só, 1 tk darált kapor, 1 tk cukor, 5 dkg vaj, 1 tojás, 3 dl tej
Töltelék: 15 dkg zöldborsó, 17 dkg konzerv kukorica, 2 kis lilahagyma, 20 dkg natúr krémsajt, 10 dkg szeletelt füstölt sajt
Tetejére: 1 tojás sárgája, 3 ek tej, szezámmag
A töltelékhez feldaraboljuk a hagymát, megfőzzük a borsót, lecsurgatjuk a kukoricát és összekeverjük a három zöldséget.
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A lisztet összekeverjük a sóval és kaporral, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olvasztott, langyos vajat és az enyhén felvert tojást. Ha jól összeállt, letakarjuk és fél órát kelesztjük. Utána kinyújtjuk kb 30*35 centisre és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A tésztára kenjük a krémsajtot, rárakjuk a szeletelt sajtot és a zöldségeket. Összetekerjük, a tetejét megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával, rászórjuk szezámmagot és 15 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percig (tűpróbáig) süjtük.
Eredeti recept innen: Nők Lapja Konyha, 2015. szept.