jún
20

Spárgaleves zöldborsóval

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

spargaleves.jpgHozzávalók: 1/2 kg spárga, 1 kis hagyma, 1 ek olívaolaj, 8 dl zöldséglé (leveskockából is lehet), 20 dkg mirelit zöldborsó, 2-3 kk szárított menta, 1 citrom leve, só, 2 dl főzőtejszín, 2 kk reszelt torma

A zöldséglébe szórjuk a mentát. A spárgát megtisztítjuk (levágjuk a szárak alsó, fás részét, a többit krumplihámozóval, az aljától fölfelé haladva meghámozzuk) és 2 centis darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és az olívaolajon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a zöldséglevet és a spárgát, 2 percig forraljuk. Hozzáadjuk a borsót és puhára főzzük. Beletesszük a tejszínt és a tormát, merülőmixerrel összeturmixoljuk, egyet forraljuk, beleöntjük a citromlevet, megsózzuk.

Eredeti recept innen: Yhteishyvä ruoka 2/2016.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr448604404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása