máj
9

Sütőtök krémleves

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

sutotok_kremleves.jpgMég novemberben vettünk egy sütőtököt, itt csak a hosszúkás fajtát (sonkatök) lehet kapni. Elég jól tartotta magát, de inkább megfőztem márciusban, mielőtt megromlott volna.

Hozzávalók: 1 kg sütőtök, 1/2 szál póréhagyma, 3 db burgonya, 2 l víz, 4 erőleveskocka, 1 kis darab friss gyömbér, 1/2 kk szárított gyömbér, só, bors, 2 dl főzőtejszín

A sütőtököt és a burgonyát meghámozzuk, megmossuk és kockára vágjuk. A pórét megtisztítjuk és felkarikázzuk. Az összes zöldséget egy fazékba tesszük, és felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk az erőleves kockákat és fedő alatt, takarék lángon kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük az egészet. Beleöntjük a tejszínt és merülőmixerrel összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a meghámozott gyömbért, beletesszük a gyömbérport, ízlés szerint. Apróra vágott pirítóssal és reszelt sajttal tálaljuk.

Recept innen: http://www.mindmegette.hu/sutotok-kremleves.recept

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr378428616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása