nov
10

Szilvás pite

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

szilvas pite.jpgNemrég kaptunk pár kiló finn szilvát (apró, de nagyon finom). Kimagoztuk és a mag helyére fahéjas cukrot tettünk, majd kis adagokban lefagyasztottuk, sütihez vagy szilvás gombóchoz.

Hozzávalók:

16 dkg vaj, 16 dkg finomliszt, 16 dkg cukor, 4 db tojás, 5 db szilva, 1 kk sütőpor, 1 kk fahéj, 1 csipet só

Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A szilvát kiolvasztjuk és szűrőn lecsurgatjuk a levét. A puha vajat habosra keverjük a többi cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit és kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport. A vajas-tojásos masszához hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét óvatosan, körkörös mozdulatokkal, majd belekeverjük a lisztet is. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát, majd a tetejére szórjuk a szilvát egyenletesen elosztva. Egy evőkanál cukrot a fahéjjal elkeverünk és a szilvára szórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, kb 40 percig, tűpróbáig.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr486809921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása