dec
26

Halászlé 2013

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

halaszle 2013.jpgIdén az alaplé halfejből és -törzsből készült (egy halárus tanácsa szerint), ami sokkal olcsóbb és ugyanolyan finom, mint a korábbi években használt apróhal.

Hozzávalók: kb 4 kg haltörzs/fej 2-3 féle halból (pl 2 db lazactörzs, 2 db haltörzs (siika = nagy muréna), 1  nagy ponty feje és törzse, a lazac helyett lehet nagy keszeg is, ha van), 4 fej vöröshagyma, 1 ek sűrített paradicsom, 3 db szárított paprika, 3 evőkanál édesnemes pirospaprika, 1 evőkanál csípős pirospaprika, só, 3 db halászlékocka (ha van), pontyszeletek (vagy keszeg, kárász, ha van)

A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd fazékban kevés  zsíron megdinszteljük és hozzáadjuk a pirospaprikát (édest és csípőst is), betesszük a halat és felöntjük vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, paprikát, megsózzuk, felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 2.5 órát főzzük, ez lesz az alaplé.
Az elkészült alaplevet átpasszírozzuk, ha nincs más, akkor szűrőn keresztül.
Tálaláskor a lét felforraljuk, beletesszük a halszeleteket és kb. 10 percig főzzük. Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halhús összetörik.
Miki receptje, ő készítette.

lazactorzs.jpgnagy maréna torzs.jpgÍgy néz ki egy lazactörzs (fent) és egy nagy muréna törzs (lent), mielőtt alaplévé változna... Jobbra az alaplé főzés közben...
alaple.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr25705542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása