dec
30

Mézes zserbó

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

mezes zserbo.jpgMost sütöttem először ilyet, elég munkás volt megcsinálni, de finom lett. A krém enyhén citromos ízű, a lapok megpuhultak, egyedül a csoki lett kicsit vastag a tetején, törik.

Hozzávalók:

A tésztához: 6 dkg vaj, 50 dkg liszt,1 kk szódabikarbóna, 18 dkg cukor, 3 db tojás, 3 ek méz

A krémhez: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 10 ek búzadara, 1 l tej, baracklekvár

A tetejére: 10 dkg étcsoki, 3 ek étolaj

Elkészítés: Gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a cukrot, a mézet, a vajat és a tojásokat. Langyosra hűtjük. A mézes keveréket a liszttel és a szódabikarbónával összegyúrjuk, egy kevés lisztet még adunk hozzá. Könnyen nyújtható, puha tésztát kell kapnunk. Fél órát pihentetjük. 4 cipóra osztjuk, kinyújtjuk. A sütőlapon megszurkáljuk kés hegyével, hogy ne hólyagosodjon fel a tészta. Sütőpapírral bélelt sütőlapon vagy tepsi hátlapján egyenként megsütjük világosbarnára. A tejből és a búzadarából tejbegrízt főzünk. Kihűtjük, közben néha megkeverjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a citrom reszelt héjával. A vajas krémet összekeverjük a langyos tejbegrízzel. Az első lapot krém felével kenjük meg. Erre rakjuk a második lapot, amit megkenünk jó vastagon baracklekvárral. A harmadik lapot fehér krémmel kenjük meg, rátesszük az utolsó lapot. Gőz fölött felolvasztjuk az étcsokit, belekeverjük az étolajat és a tésztára simítjuk. Néhány óra alatt megpuhul.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr774983159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása