dec
28

Vajkaramella

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

karamella.jpgElvileg szaloncukor lett volna ez is, de cukorka lett belőle (mintha nem lenne mindegy). Nem tökéletes, de nagyrészt omlós, nem túl kemény, se túl ragadós.

Hozzávalók: 7,5 dkg vaj, 1,5 dl tej, 2 dl sűrített tej, 45 dkg porcukor

Elkészítés: A hozzávalókat egy vastag falú edényben felforraljuk, közben néha megkeverjük, segítve a cukor olvadását. Lassú tűz felett addig főzzük, míg szép színt nem kap, besűrűsödik és jeges vízbe cseppentve a forró karamellből kemény kis golyót nem formál. Sütőpapírral bélelt, kisebb tepsibe öntjük. Miután megdermedt, vizes késsel tetszőleges alakúra, méretűre daraboljuk.

Recept innen: http://www.nosalty.hu/recept/vajkaramella

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr504983128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása