A pasha egy hagyományos finn húsvéti édesség, hasonlít gyerekkorunk mazsolás-vaníliás krémtúrójához. Mivel szeretjük Mikivel és máskor nem lehet kapni készen, kipróbáltuk a finn kolleganőm anyukájának receptjét. Az eredeti nekem túl tömény lett, de aztán fele annyi cukrot és vajat tettem bele, az eredeti meggy helyett mazsolát, így már sokkal jobb :-)
Hozzávalók: 10 dkg vaj, 1 dl cukor, 2 tojás sárgája, 40 dkg krémtúró, 1 kk vaníliás cukor, 1/2 citrom leve, 1 ek darált mandula (elhagyható), 2 ek mazsola, 1 dl habtejszín.
A vajat megpuhítjuk, kikeverjük a cukorral (robotgéppel). Hozzáadjuk a többi anyagot (a tejszín kivételével). A tejszínt habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a többihez és hűtőbe tesszük egy időre (a tetejére egy szem mandulát raktam dísznek).