máj
2

Gyümölcsös túrótorta

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 10:58 am

Hozzávalók:

tészta: 12.5 dkg vaj, 1 dl cukor, 1 tojás, 3 dl liszt, 1 kk sütőpor

töltelék: 1 sárgabarack-konzerv (40 dkg), 1 őszibarack-konzerv (40 dkg), 1 ek citromlé, 7 dkg aszalt áfonya, 25 dkg krémtúró, 2 dl tejföl, 1 dl habtejszín, 2 tojás, 1 dl cukor, 1 ek burgonyakeményítő, 2 kk vaníliáscukor, 3-4 csepp keserűmandula-aroma

A puha vajat és a cukrot simára keverjük robotgéppel, belekeverjük egyenként a tojásokat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a többihez adjuk és összegyúrjuk. Kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belenyomkodjuk a tésztát az aljára és az oldalára is. Hűtőbe tesszük.

Felszeleteljük a barackokat. Az aszalt áfonyát (aszalt meggyel vagy cseresznyével is helyettesíthető) egy kis edénybe tesszük, ráöntjük a citromlevet és 2 evőkanálnyi barackkonzerv-levet. Addig melegítjük lassú tűzön, míg az áfonya magába szívja a levet, hagyjuk kihűlni. Keverjük össze a túrót, tejfölt, tejszínt, tojásokat, cukrot, keményítőt, vaníliás cukrot és mandulaaromát. Tegyük a barackot és áfonyát a tésztára, öntsük rá a túrókeveréket. 175 fokra előmelegített sütőben kb 40-60 perc alatt (tűpróbáig) sütjük.

Recept: Pirkka 2009/4

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr642856125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása