Hozzávalók:
tészta: 12.5 dkg vaj, 1 dl cukor, 1 tojás, 3 dl liszt, 1 kk sütőpor
töltelék: 1 sárgabarack-konzerv (40 dkg), 1 őszibarack-konzerv (40 dkg), 1 ek citromlé, 7 dkg aszalt áfonya, 25 dkg krémtúró, 2 dl tejföl, 1 dl habtejszín, 2 tojás, 1 dl cukor, 1 ek burgonyakeményítő, 2 kk vaníliáscukor, 3-4 csepp keserűmandula-aroma
A puha vajat és a cukrot simára keverjük robotgéppel, belekeverjük egyenként a tojásokat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a többihez adjuk és összegyúrjuk. Kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belenyomkodjuk a tésztát az aljára és az oldalára is. Hűtőbe tesszük.
Felszeleteljük a barackokat. Az aszalt áfonyát (aszalt meggyel vagy cseresznyével is helyettesíthető) egy kis edénybe tesszük, ráöntjük a citromlevet és 2 evőkanálnyi barackkonzerv-levet. Addig melegítjük lassú tűzön, míg az áfonya magába szívja a levet, hagyjuk kihűlni. Keverjük össze a túrót, tejfölt, tejszínt, tojásokat, cukrot, keményítőt, vaníliás cukrot és mandulaaromát. Tegyük a barackot és áfonyát a tésztára, öntsük rá a túrókeveréket. 175 fokra előmelegített sütőben kb 40-60 perc alatt (tűpróbáig) sütjük.
Recept: Pirkka 2009/4