Hozzávalók: 15 dkg vaj, 15 dkg barnacukor, 2 tojás, 2 ek gyömbérbefőtt apróra vágva, 1 ek méz, 10 dkg étcsoki, 15 dkg liszt, 1 1/2 kk sütőpor, 1/4 kk gyömbérpor, 1 ek sötét rum
A puha vajat és a cukrot simára keverjük robotgéppel, belekeverjük egyenként a tojásokat. Belekeverjük a gyömbért, mézet, rumot, csokit. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a gyömbérporral, majd a többihez adjuk és simára keverjük.
23 cm átmérőjű tortaformát sütőporral kibélelünk, a tésztát beleöntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 40-60 perc alatt (tűpróbáig) sütjük.
Recept: Jennifer Donovan: Suklaa (H.F. Ullmann 2008)