jan
2

Sajtos-hagymás muffin

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 4:50 pm

Szilveszterre készült ez a muffin, finom lett :-)

Hozzávalók:1 fej lilahagyma, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 ek étolaj, 2 bögre liszt, 1 cs sütőpor, 2 tojás, 1 bögre tej, só, bors, 1 tk köménymag, egy csipet szerecsendió, 1 bögre reszelt sajt

A hagymákat felkarikázzuk, a fokhagymát felaprítjuk. Serpenyőben az olajon aranybarnára pirítjuk őket, közben rászórjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, és ha a hagyma kihűlt, hozzákeverjük. A tejet a tojásokkal kissé felverjük, majd a lisztes keverékkel jól eldolgozzuk. Ezután papírokat teszünk a sütőformákba, és beleadagoljuk a tésztát. A tetejére reszelt sajtot szórunk, de tehetünk rozmaringot, köménymagot vagy szezámmagot is. Előmelegített sütőben 200°C-on készre sütjük (15 perc).

A recept innen való: http://www.nosalty.hu/sajtos-hagymas_muffin_recept_10737

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr202554546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása