dec
26

Bejgli

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 2:14 pm

Első bejglink, de nagyon jól sikerült :-))

Hozzávalók:

Tészta:

3/4 dl tejföl, 10 g élesztő,1 tojás, 25 dkg liszt, 12 dkg vaj, 2 dkg porcukor, 1 csipet só

A tejfölt langyosra melegítjük, beletesszük a tojást, elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, megszórjuk a tetejét a porcukorral, 1 csipet sóval, majd hozzáadjuk az élesztős tejfölt és összegyúrjuk. 2 cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és másnapig a hűtőszekrénybe rakjuk. 

A dió és máktöltelék a www.kifoztuk.hu decemberi (1O.) számából való, fél adag mindkét fajta. (A mazsolát rum helyett rumaromával ízesített vodkába áztattam.)

A cipókat lazán átgyúrjuk, lisztezett munkalapon 2Ox3O cm téglalapokra nyújtjuk. Egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, szabadon hagyva körben 2 cm széles sávot. A rövidebb oldalakon behajtunk egy keskeny csíkot, majd feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Ugyanígy járunk el a másik cipóval is. Megkenjük a tetejüket tojássárgájával és fél óráig pihentetjük langyos helyen. Akkor megkenjük tojásfehérjével, és újabb 1/2 órát pihentetjük hűvös helyen. A tekercsek tetejét-oldalát sűrűn megszurkáljuk, hogy ne repedjen szét.
Előmelegített sütõben sütjük kb 40 percet. Az első 20 percben nem szabad az ajtót kinyitni. Tepsiben hagyjuk kihűlni. Jól tűri a mélyhűtést is (azaz csak tűrné, ha maradna belőle...)

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr602538712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása