dec
25

Kuglóf

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 6:57 pm

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 2 dkg élesztő, 5 dl tej, 4 tojás sárgája, 10 dkg vaj, egy cispet só, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg cukrozott narancshéj, mazsola és tortadíszítő gyümölcskeverék (az eredeti receptben mazsola van).

Az élesztőt 2 dl édes tejben felfuttatjuk. A vajat kikeverjük a többi cukorral, a tojássárgákkal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tejet, a lisztet és az élesztőt, addig dagasztjuk, míg hólyagos lesz, majd közzékeverjük a gyümölcsöket. Kivajazott kuglófformába öntjük (félig érjen benne), langyos helyen a duplájára kelesztjük. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, miután beraktuk a kuglófot, 160 fokra állítjuk át és kb. 40 percig sütjük (tűpróbáig). A tetejére a szaloncukor-mártogatásból kimaradt csokit öntöttem.

A recept a Horváth Ilona Szakácskönyvből való (Vince Kiadó, 1998).

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr652538714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása