nov
29

Részeges püspök kenyere

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 3:11 pm

Az ágyas pálinkák megmaradt gyümölcsöt használtuk hozzá, egy kis diót hozzáadva háromszoros adagra lett elég.

Hozzávalók:
12 dkg vaj vagy margarin, 14 dkg cukor, 4 tojás, 14 dkg liszt, 22 dkg aszalt gyümölcs, dió, mandula, étcsoki, zselés szaloncukor vegyesen, só
A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojások sárgájával. A lisztbe belekeverjük az apróra vágott „adalékokat” és apránként a masszához adjuk. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan, hogy össze ne törjön, alulról felfelé széles mozdulatokkal dolgozva a masszához keverjük. Kivajazott, kilisztezett őzgerincformában, előmelegített sütőben 130-140°C-os sütőben sütjük kb 1 óráig (tűpróbáig). A formában hagyjuk kihűlni.
(A recept innen való: Lajos Mari - Hemző Károly: 99 sütemény és torta, a mennyiségek kissé módosítva.)
Fagyasztóban jól eltartható felszeletelve vagy egészben is.

Eljött a karácsony, megcsináltam újra a tripla adagot, most sikerült időben lefényképezni :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr662397705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása