Hozzávalók:
Kb 1/2 kg finomliszt, 10 dkg mazsola, kb 2 dl tej, 2 tojás, 10 dkg cukor, 10 g (másfél csomag) szárított élesztő, 1 csipet só, 15 ml étolaj
A kenyérsütő gép tartályába szórjuk az élesztőt, sót, cukrot. Egy mérőedényben a tojásokat enyhén felverjük és felöntjük annyi langyos tejjel, hogy 325 ml legyen a keverék. Beöntjük a tartályba. Egy másik mérőedénybe tesszük a mazsolát és hozzáteszünk annyi lisztet, hogy 845 ml legyen együtt (közben az élesztő kicsit felfut). Beöntjük a lisztes keveréket a gép tartályába és elindítjuk az 'édes' programot.
A recept a géphez (Trion TR-7492) adott fehér kenyér recept módosítása, a liszt/folyadék mennyiség megtartásával, azért kell ilyen bonyolultan kimérni mindent...
Az íze viszont finom lett és nagyon gyorsan elfogyott :-)