sze
15

Pirosribizli szörp

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

pirosribizli szorp.jpgKét doboz ribizlit vettünk (5-5 kg), egy részét egészben hagytuk dzsemnek, a többiből szörp készült.

Hozzávalók:

Kb 7 kg ribizli, kb 4 kg cukor, 1 zacskó nátrium-benzoát

Megmossuk és villával leszemezzük a ribizlit. Merülőmixerrel összetörjük, hozzáadjuk a tartósítószer felét, lefedve hűvös helyen egy napig állni hagyjuk. Paradicsompasszírozóval áttörjük, hozzáadunk literenként 70 dkg cukrot és jól elkeverjük. Az elmosott üvegekbe egy csipet tartósítószert teszünk és forrásban levő vízzel félig öntjük. Lezárva alaposan felrázzuk, majd kiöntjük a vizet. A szörpöt az üvegekbe merjük/öntjük úgy, hogy teljesen tele legyenek, lezárjuk.
Kidunsztoljuk: egy nagy edénybe rakjuk az üvegeket, pár ujjnyi vizet öntünk alá és gyöngyözésig melegítjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
A címkéket Miki készítette.
Fázisfotók lent...

0_ribizli.jpg

 

 

5 kg ribizli
 
 
 
 
 
 
 
1_szemezes.jpg
 
 
 
szemezés villával (és türelemmel)
 
 
 
2_mixer.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pépesítés merülőmixerrel (amikor már leégni készült, elővettük a másikat) 

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr636654633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása