máj
27

Háromszög-sál

Címkék: kötés | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

img_20190523_082151.jpgModell: Burda 2017/1, 139.

Fonal: Novita Puro Batik (akril)

Nagyon tetszett a fonal, de csak egy gombolyagot vettem, mert már akkor is túl sok fonalam volt otthon. Egy háromszög alakú sálat szerettem volna, amin jól mutatnak a csíkok és az egész gombolyag fonalat felhasználhatom hozzá. A háromszög hosszú oldalának közepén kellett kezdeni, onnan nőtt a kendő három irányba, azaz addig köthettem, amíg volt a fonalból... Mivel kicsi és egyszerű, vonaton és az autó anyósülésén is tudtam kötni.

4-es tűvel 7 szemre kezdtem, a két szélen 3-3- szem lustakötés (a szélszemet is beleértve), majd 1 ráhajtás, 1 sima, 1 ráhajtás, 3 szem lustakötés. A fonákján a ráhajtásokat csavartan kötöttem (a 3-3 szélső szem sima, a többi fordított). A következő sorokban a színén 3 szem lustakötés, 1 ráhajtás, sima szemek, a középső szem előtt 1 ráhajtás, a kozépső szem sima, 1 ráhajtás, sima szemek, majd a 3 szélső szem előtt 1 ráhajtás és 3 sima. A fonákján a 3 szélső szem sima, a ráhajtás sima, de csavartan lekötve (hogy ne keletkezzen lyuk), majd fordított szemek (a középső szem mellett ráhajtások a 10. sortól nem csavartan kötve), a szélső három szem előtti ráhajtás csavartan lekötve, a szélső 3 szem simán kötve.

Amikor már alig volt a gombolyagból, elkezdtem lezárni a szemeket. Pöndörödött visszafelé, így el kellett bontani a két utolsó sort és 1 sima-1 fordított mintával kötni két sort, majd lezártam a szemeket. A kezdő szemeket összehúztam szorosra, mintha egy pontból indult volna az egész. Nem lett teljesen háromszög alakú, inkább deltoid, de kimostam és nedvesen formára igazítottam, így már majdnem...

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr9214818164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása