máj
7

Sapka Vilike néninek

Címkék: kötés | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

sapka_vilike_neninek.jpgNagymamám húga adta a fonalat mamámnak, hogy kössön neki belőle valamit. Mivel mama már 89 éves és fáj a keze, nem tud kötni. Nyáron elhoztam a fonalat és végre elkészült egy sapka belőle. Remélem, tetszeni fog neki...

Fonal: Ágnes (akril)

Modell: Novita 2011 kevät 59.

Az alsó szélen kezdjük 127 szemre, patentkötéssel (1 sima 1 fordított) kötünk 3 cm-t, majd csipkemintával folytatjuk: 3 sima, 2 fordított váltakozik (a fonákján fedettem kötünk). Minden 4. sorban (a színén) a 3 sima szem helyett 1 ráhajtás, 3 szem simán összekötve, 1 ráhajtás.

18 cm-es magasságnál, a minta 4. sorában fogyasztunk: kimarad az összes ráhajtás. A fonákját fedetten kötjük. A következő sorban (a színén) a 2-2 fordított szemet fordítottan összekötjük, a fonákját fedetten kötjük (azaz 1 sima 1 fordított). A következő sorban kettesével simán összekötjük a szemeket, a fonákját fedetten kötjük. Lezárjuk a maradék szemeket: áthúzzuk a szálat egyszerre minden szemen, szorosra húzzuk és elvágjuk a fonalat, majd összehorgoljuk a két szélt a fonákoldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr3013815876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása