feb
15

Stollen muffin

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am
stollen_muffin.jpgKarácsonyra készült, a bejgli, mézeskalács és raffaello golyó mellé... Finom, de legközelebb kevesebb cukrot teszek bele.
Hozzávalók: 20 dkg vaj, 4 tojás, 16 dkg porcukor, 24 dkg liszt, 4 kanál tej, 1 kk rumaroma, 2 mokkáskanál sütőpor, 2 csipet só, 1/2 citrom leve, 60 dkg vegyes szárított gyümölcs: kandírozott citrom- és narancshéj, mazsola, aszalt füge, aszalt vörösáfonya, datolya
A fügét és datolyát apróra vágjuk. A vajat elkeverjük a porcukorral, majd belekeverjük a tojásokat, a tejet, rumaromát és a citromlevet. Ezután belekeverjük a gyümölcsöket, majd a sütőporral és sóval elkevert lisztet. Kiadagoljuk a papírral bélelt muffinformákba. 175 C-ra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük a Stolleneket. Mikor langyosra hűltek, megszórjuk a tetejüket vaníliás porcukorral.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr2813520919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása