jan
8

Nyomdázott keksz

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

nyomdazott_keksz.jpgNagyon finom, omlós keksz. A nyomóformák fából vannak faragva, pár éve kaptam Mikitől karácsonyra.

Hozzávalók:

26 dkg vaj, 14 dkg porcukor, 2 vaníliarúd kikapart belseje, 50 dkg finomliszt, 2 csipet só, 2 tojássárgája
A vajat a porcukorral kihabosítjuk, belekeverjük a vaníliarúd kikapart magjait, hozzáadjuk a csipet sóval összekevert lisztet, a tojássárgáját és összegyúrjuk a tésztát. Cipót formálunk belőle és folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe 30 percre. 
Lisztezett felületen kb. fél cm vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk. A keksznyomdát a lisztbe mártjuk, leütögetjük róla a lisztet, hogy ne maradjon benne a formás részben és a tésztán egymás mellé sorba nyomkodjuk a mintát/mintákat. (Minden formázás előtt érdemes lisztbe mártani, mert akkor egész biztos, hogy nem ragad a tészta a mintába!) 
A kekszeket derelyevágóval vagy késsel téglalap alakúra vágjuk és egy tortalapát vagy széles kés segítségével sütőpapíros tepsire helyezzük.    
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 8 perc alatt megsütjük. Amikor kivesszük a sütőből, még egy picit puha lesz, de amikor kihűl, megszilárdul. (Világos maradjon a tészta, amikor a szélei enyhén pirulnak, vegyük ki a sütőből!)

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr2913516269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása