dec
11

Fokhagyma-krémleves

Címkék: konyha Regenor | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

fokhagyma_kremleves.jpgA szüleimtől kaptunk szuperfinom vörös- és fokhagymát szépen összefonva. A petrezselyemzöld saját termés, lefagyasztottuk. Miki több receptből gyúrta össze és regenorosította a receptet.

Hozzávalók: 4 fej fokhagyma, 2 kisebb fej vöröshagyma, 5 ek zsír, só, bors, 2 l víz, 2 leveskocka, 5 ek rizsliszt, 1 kk rozmaring, 1 kk kakukkfű, 1 marék petrezselyemzöld, 1 ek ghí, 1 dl növényi tejföl, 2.5 dl növényi tejszín

A vízből és a leveskockából alaplevet csinálunk. A zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, rászórjuk a lisztet, elkeverjük. Rárakjuk a fűszereket és a ghít, felöntjük az alaplével. Kb 30 percet főzzük, majd botmixerrel simára turmixoljuk. A tejfölt és a tejszínt elkeverjük, a levesbe öntjük, egyszer felforraljuk. Pirított gluténmentes kenyérkockával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr5313164212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása