nov
20

Zöldparadicsom-savanyúság

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

paradicsom_savanyusag.jpgHozzávalók:

1/2 kg paradicsom, 1/2 dl víz, ecet, 1/2 kk nátrium-benzoát, szegfűbors, babérlevél, szegfűszeg, bors
Egyforma nagy, egyenletesen zöld, egészséges, szár nélküli, nyomódástól mentes paradicsomokat válasszunk ki savanyításra.  Alapos mosás után a paradicsomot üvegekbe rakjuk. Minden 1 liter felöntéséhez 8 dl víz, 5 dkg só, 2 g szemes bors, 2 g szegfűbors, 1-2 szem szegfűszeg, 4-5 db babérlevél szükséges. Az oldatot felforraljuk, majd a tűzről levéve, hűtés közben 1,5 dl 20 százalékos ecetet és 1 g nátrium-benzoátot adunk hozzá. Az oldatot csak kihűlés után öntjük az üvegekbe rakott paradicsomra, majd celofánnal lezárjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr812943127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása