nov
13

Madárberkenye chutney

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

madarberkenye_chutney.jpgA szomszédunktól kaptuk a receptet és egy kis kóstolót. Mivel itt nagyon sok madárberkenye terem, muszáj volt kipróbálunk nekünk is.

Hozzávalók:

8 dl madárberkenye, 2 1/2 hagyma, 7 cikk fokhagyma, 1 dl olívaolaj, 30 szem aszalt barack, 2 1/2 ek reszelt gyömbér, 1 erős paprika, 5 kk mustármag, curry ízlés szerint, 1 dl ecet, 1 dl gyümölcscukor, 1 1/2 dl víz, nátriumbenzoát
A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk és az olívaolajon kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a gyömbért, az apróra vágott paprikát, a megdarált mustármagot és a curryt. Pár perc múlva hozzáadjuk az apróra vágott barackot, megkeverjük, majd hozzátesszük a berkenyét. A cukrot feoldjuk a vízben és az ecettel együtt a többihez keverjük. Lassú tűzön másfél órát főzzük, időnként megkeverve. A tiszta üvegekbe egy-egy késhegynyi nátrium-benzoátot adunk, lezárva összerázzuk, majd kiöntjük a vizet. Beletesszük a chutneyt, a tetejére egy késhegynyi nátrium-benzoátot teszünk, celofánt, majd rácsavarjuk a tetőt. Pár perce a feje tetejére állítjuk őket, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni (1-2 nap).
Eredeti recept: Nadja Nowak, Espoo

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr2213047908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása