Miki imádja a franciasalátát, így a Regenor alatt sem akart lemondani róla.
Hozzávalók, öntet: 1,1 dl ghí (tisztított vaj), 1 tojás, 1 citrom leve, só, bors, 2 dl növényi tejföl, mustár ízlés szerint, kb 2 ek nyírfacukor (xilit)
Hozzávalók, többi: 2 dl zöldborsó, 1 batáta, 20 dkg répa, 20 dkg petrezselyemgyökér, 1 nagy kígyóuborka, 1 doboz konzerv kukorica (cukormentes)
Öntet: beöntjük a merülőmixer edényébe a ghít, tojást, sót, borsot, citromlevet és a merülőmixerrel majonézt készítünk belőle. Hozzáadjuk a tejfölt, mustárt, sóval, borssal, cukorral ízesítjük és simára keverjük.
A borsót, répát, petrezselymet, batátát feldaraboljuk, külön-külön puhára főzzük és az öntetbe keverjük. Az uborkát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és 2 citrom levébe áztatjuk kb fél órára. Leszűrjük, hozzáadjuk a többihez. A kukoricát leszűrjük és a többihez keverjük.
Recept: Szakács Miklós