Hozzávalók:
Alap: 25 dkg zabpelyhes keksz, 2 ek kakaópor, 10 dkg vaj
Töltelék: 30 dkg málna, 20 dkg étcsoki, 2 tojás, 2 dl tejszín, 1 kk vaníliakivonat, 1 ek kakaópor
Egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A kekszet mozsárban összetörjük, összekeverjük a kakaóporral és simára keverjük a puha vajjal. A tortaforma aljába nyomkodjuk, 15 percre hűtőbe tesszük. A málnát enyhén összetörjük, ha fagyasztott, előtte hagyjuk felengedni és szitában lecsorgatjuk a levét, majd a tésztára tesszük.
A csokit darabokra törjük, a tejszínnel és a vaníliakivonattal kevergetve felmelegítjük, míg a csoki megolvad. Levesszük a tűzről és simára keverjük, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, belekeverjük a tojások sárgáját, majd a kemény habbá vert fehérjéket. A tésztára tesszük, a tetejére kakaóport szitálunk, majd 2 órára hűtőbe tesszük.
Recept innen: Jennifer Donovan: Suklaa (H.F. Ullmann 2008), "Syntisen hyvä suklaakakku"