aug
24

Eperdzsem

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

eperdzsem.jpgHozzávalók:

6 kg eper, 1.3 kg cukor, 1 zacskó dzsemfixáló
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, a nagyobbakat kétfelé vágjuk. A dzsemfixálót 12 ek cukorral elkeverjük, az eperhez tesszük és felforraljuk. Hozzáadjuk a többi cukrot és 5 percig főzzük. A dzsemet frissen mosott üvegekbe merjük úgy, hogy teljesen tele legyenek, celofánt teszünk rá, rácsavarjuk a tetőt és száraz dunsztba tesszük. 12 kis üveg lett.
Recept: a dzsemfixáló zacskójáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr2712723968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása