már
20

Kekszek rizslisztből

Címkék: konyha Regenor | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

Keresgéltem keksz recepteket a neten, amik rizsliszttel készülnek, azaz könnyű a Regenorba illeszteni őket. Íme az első próbálkozások... Mivel mind száraz egy kicsit, teába mártogatva érdemes enni. 

kakaos_rizsliszt_keksz.jpgKakaós

Hozzávalók:

50 dkg rizsliszt, 3 tk sütőpor, 1/2 tk só, 2 ek kakaó, 6 ek ghí, 10 dkg batáta, 2 dl rizstej, 3 tojás, 2 ek nyírfacukor (xilit), 1 vaníliarúd

A lisztbe keverjük a sütőport, cukrot, kakaót és sót. Megfőzzük és összetörjük a batátát. A vaníliarudat darabokra vágva megfőzzük a tejben, majd kidobjuk. A tojásokat enyhén felverjük, belekeverjük a rizstejet és a ghít. Összegyúrjuk az összes hozzávalót lágy tésztává. Diónyi gombócokat formázunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk kb 2 centisre lapítva, egymástól 1-2 centi távolságra. 190 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. A tetejére tehetünk csokiszószt (a kókuszkocka receptje szerint).

Eredeti recept innen: http://allrecipes.com/recipe/214999/lemon-ginger-scones-with-brown-rice-flour-and-agave-nectar/

zoldcitrom_keksz.jpgZöldcitromos

Hozzávalók:

50 dkg rizsliszt, 3 tk sütőpor, 1/2 tk só, 15 dkg ghí, 2 dl rizstej, 1 tojás, 1 ek nyírfacukor (xilit), 2 zöldcitrom

A lisztbe keverjük a sütőport, cukrot és sót. A tojást enyhén felverjük, belekeverjük a rizstejet és a ghít. A zöldcitromok héját lereszeljük, az egyiknek kicsavarjuk a levét, a másikat megtisztítjuk a hártyáktól és apróra vágjuk. Összegyúrjuk az összes hozzávalót lágy tésztává. Diónyi gombócokat formázunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk kb 2 centisre lapítva, egymástól 1-2 centi távolságra. 190 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.

citromos_gyomberes_keksz.jpgCitromos-gyömbéres

Hozzávalók:

50 dkg rizsliszt, 5 tk sütőpor, 1/2 tk só, 10 dkg ghí, 2 dl rizstej, 1 tojás, 1 ek nyírfacukor (xilit), 1 citrom, 10 dkg friss gyömbér

A lisztbe keverjük a sütőport, cukrot és sót. A tojást enyhén felverjük, belekeverjük a rizstejet és a ghít. A citrom héját lereszeljük, az egyik felének kicsavarjuk a levét, a másik felét megtisztítjuk a hártyáktól és apróra vágjuk. A gyömbért megtisztítjuk és lereszeljük. Összegyúrjuk az összes hozzávalót lágy tésztává. Diónyi gombócokat formázunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk kb 2 centisre lapítva, egymástól 1-2 centi távolságra. 190 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr412297517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása