Hiányzott egy kis pizza, így kerestem egy olyan receptet az internet bugyraiban, ami illik a Regenor előírásaihoz. Bár ez nem igazi pizzatészta, de finom és a cukkini miatt nem száraz. Persze mást is lehet a tetejére tenni. Mivel így a töltelék szétesik, legközelebb egy felvert tojást öntök rá, hogy összefogja.
Hozzávalók:
Tészta: 3 közepes cukkini, 3 tojás, 1 ek ghí (tisztított vaj), 30 dkg rizsliszt, 1 tk sütőpor, 1 tk oregano, 1 tk fokhagymapor, 1/2 tk só, 1 csipet őrölt bors
Tetejére: 1 doboz sűrített paradicsom (14 dkg), fél szál házikolbász, két hagyma, egy doboz kukorica (28,5 dkg), fél paprika, 1 tojás
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fűszerekkel. A cukkiniket lereszeljük kis lyukú reszelőn, összekeverjük egy ek sóval és 15 percet pihentetjük, majd kinyomjuk a levét, amennyire lehet. Enyhén felverjük a tojásokat, összekeverjük a ghível és a liszttel. Belekeverjük a cukkinit, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben, az alsó rácson 20 percig sütjük. Feltesszük a felső rácsra és további 15 percig sütjük. Rákenjük a sűrített paradicsomot, rátesszük a kolbászt és a zöldségeket, majd további 10 percet sütjük.
A tészta eredeti receptje innen: http://www.oatmealwithafork.com/2015/02/23/nut-free-and-gluten-free-zucchini-pizza-crust/