feb
20

Pizzás tekercs

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

pizzas_tekercs.jpgJópár éve sütöttem pizzás tekercset többször is, nagyon ízlett. Mivel nem találtam a receptjét sehol, Miki pizzatésztáját töltöttem meg.

Hozzávalók:

Tészta: 40 dkg finomliszt, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej, 0,5 dl olaj, 1 tk só, 1 tk cukor, kb 2 dl langyos víz

Töltelék: 20 dkg sűrített paradicsom, 2 dkg fenyőmag, egy kis üveg kapribogyó (3,5 dkg), kis üveg paprikával töltött olajbogyó (8,5 dkg), só, bors, 2 ek szárított bazsalikom, 2 ek szárított kakukkfű

Tetejére: 1 tojás, 5 dkg reszelt sajt

A töltelékhez feldaraboljuk az olajbogyót, lecsurgatjuk a kapribogyót. A paradicsomba keverjük a fűszereket.

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, ráöntjük az olajat, a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a sót és annyi vizet, hogy kelt tészta állagú tésztát kapjunk. Ha jól összeállt, letakarjuk és 15 percig kelesztjük. Utána kinyújtjuk kb 30*25 centisre és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

A tésztára kenjük a sűrített paradicsomot, rászórjuk a bogyókat és a fenyőmagot. Összetekerjük, a tetejét megkenjük az enyhén felvert tojással és 15 percet kelesztjük. Rászórjuk a sajtot és előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig süjtük.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr3112168318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása