feb
13

feketeribizliszorp_fagyasztottbol.jpgIdén kb 6 kiló feketeribizli termett. Mivel augusztus elején kezdtük a Regenor-kúrát, ezért mindet lefagyasztottuk. Amíg szünetet tartottunk a kúrában, egy kis részéből szörpöt csináltam, a recept saját, némi kísérletezés után. Mivel ez nincs tartósítva, egyszerre csak annyit csinálok belőle, ami egy-két nap alatt elfogy. A képen a szörp a kis kancsóban van, a pohárban már szódával hígítva látható, ivásra készen :-)

Hozzávalók: 20 dkg ribizli, 4 dl víz, 1.5 ek méz

Egy műanyag kancsóba tesszük a hozzávalókat és a hűtőben hagyjuk felengedni. Merülőmixerrel simára keverjük és szűrőn áttörjük. Hűtőben tartjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr9012129495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása