dec
5

Pörkölt tökmag

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

tokmag.JPG

Kanalazzuk ki a sütőtök teljes belsejét egy tálba. A magokat válasszuk el a sütőtök húsától. A magokat és a húst tedd egy szűrőbe, és folyó víz alatt az ujjaid között dörzsölgetve a magokat, próbáld el leválasztani a húsról. Sós vízben áztasd a magokat. Tölts meg egy nagyobb tálat a 2/3-áig vízzel. Sózd addig a vizet, míg telített nem lesz. A magokat tedd a vízbe, és hagyd állni 8-48 órán át. Öntsd ki az összes vizet a tálból. Papírtörlőn szárítsd meg a magokat. Szórd meg sóval. A tökmagokat egy rétegben helyezd el egy tepsiben. Salamander sütésre (vagy broil funkció, amikor felülről jön a hő) állítsuk be a sütőt, majd melegítsük elő, majd tedd a tepsit a sütőbe kb. 10 percre. Nézd meg, hogy amikor a magvak teteje barnás lett. Ekkor vagy kivesszük, vagy megfordítjuk a magokat, és újabb maximum 10 percre visszatesszük. Ettől elég ropogós és sós lesz az íze. Tedd félre hűlni.

Recept: http://www.hogyankell.hu/Tökmagot_pörkölni

Mosás:

tokmag_mosas.JPG

 

Pörkölés előtt:

tokmag_nyers.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr1011938791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása