okt
3

gyumolcskremes_regenor.jpgMég hónapokig fog tartani a Regenor diéta, ezért Miki kipróbálta a kedvenc sütireceptjét, de a diéta szerint átalakítva.

Hozzávalók:

Piskóta:

5 tojás, 1 csipet só, 3 csapott ek nyírfacukor (xylit), 2 púpozott kk sütőpor, 5 csapott ek rizsliszt

A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojások sárgáját habosra keverjük a nyírfacukorral, lehetőleg robotgéppel, hozzákeverjük a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a többihez keverjük. Egy kerek, kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percet sütjük (tűpróbáig). A formában hagyjuk kihűlni.

Krém:

5 dl rizstej, 2 tojás, 5 ek rizsliszt, 2 1/2 ek nyírfacukor, egy darab vaníliarúd, 1 nagy citrom héja

A tojások sárgáját kikeverjük a nyírfacukorral, hozzáadjuk a tej felét, a lisztet és robotgéppel csomómentesre keverjük. A maradék tejet a vaníliarúddal felforraljuk, hozzáadjuk a tojásos masszát és állandó keverés mellett puffadásig forraljuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük a főzött krémbe.

Tetejére:

1 közepes (sárga) grapefruit, 1 közepes gránátalma

A grapefruitot megtisztítjuk a hártyától, 2 cm-s darabokra törtjük, a gránátalmát megtisztítjuk.

A piskóta tetejére tesszük a grapefruitot egyenletesen elosztva, rászórjuk a gránátalma magok 2/3-át. Rékenjük a krémet, a tetejére szórjuk a maradék gránátalma magot és hideg helyen tartjuk, míg megszilárdul a krém.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr2311696265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása