sze
26

kokuszos_kocka.jpgÉpp Regenor diétán vagyunk, ezért Miki átalakította a kókuszos kocka receptet. A képen a recept második változata látható, de legalább egy változatot még ki fogunk próbálni, a mázban a mostanihoz képest kevesebb kakaóval és kicsit több cukorral.

Piskóta:

5 tojás, 1 csipet só, 3 csapott ek nyírfacukor (xylit), 2 púpozott kk sütőpor, 5 csapott ek rizsliszt

A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojások sárgáját kikeverjük a nyírfacukorral, lehetőleg robotgéppel, hozzákeverjük a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a többihez keverjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percet sütjük (tűpróbáig).

Máz:

1/2 dl kókusztej, 6 dkg ghí (tisztított vaj), 7 dkg nyírfacukor, 3 púpozott ek kakaópor, 1 kk rumaroma, 15 dkg kókuszreszelék

Összekeverjük a cukrot, aromát és kakaót, kikeverjük a vajjal és kókusztejjel, összefőzzük.

A tésztát kb 3 centis kockákra vágjuk, beleforgatjuk a csokiöntetbe, majd rögtön a kókuszreszelékbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr8011690275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása