aug
15

Töltött patisszon

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

toltott_patisszon.jpgA kertben termett patisszonból csináltam, a lenti szakácskönyv két receptjét összegyúrva, plusz megpróbáltam emlékezni, hogyan csinálta anyukám évekkel ezelőtt.

Hozzávalók:

1 nagy (kb 25 centi átmérőjű) zsenge patisszon, 20 dkg darált marhahús, 2 dl tejföl, 1/2 paradicsom, 1/2 zöldpaprika, 1 /2 hagyma, 1 ek zsír, 2 dl húslé (leveskockából), só, bors, édes pirospaprika

A patisszont meghámozzuk (krumplihámozóval és türelemmel), a felső harmadát levágjuk. Kikaparjuk a magvakat, kidobjuk, majd óvatosan tovább kaparjuk a belsejét (éles szélű eszközzel, pl fagyiskanállal), míg 2-3 cm falvastagság marad. A levágott tetejéből is kaparunk egy keveset. Félig megfőzzük mindkét darabot. A kikapart belsőt felvágjuk.

A hagymát apróra vágjuk, a zsíron megpirítjuk, hozzátesszük a paprikát, majd a darált húst és a felkockázott paradicsomot és paprikát, sózzuk, borsozzuk. Megpirítjuk, majd felöntjük a húslével, beletesszük a patisszon kikapart belsejét és puhára pároljuk. A tejfölbe keverünk paprikát, sót, borsot.

A jénai tál aljára teszünk egy kis szaftot, rátesszük a patisszon alját, bele a tölteléket, majd egy kevés tejfölt. Rátesszük a tetejét, lelocsoljuk a tejföllel és 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 20-30 percig.

Recept innen: Bozsik Valéria: Különleges zöldségételek (Mezőgazdasági Kiadó)

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr918944078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása