júl
18

Rebarbaraszörp

| Szerző: marcsi72 | 12:00 am

rebarbaraszorp.jpgHozzávalók:

1 kg friss rebarbaraszár, 2 l víz, egy fahéjrúd, ½ vaníliarúd, 2 dl cukor, 1 citrom leve

Felszeleteljük a rebarbarát, a fahéjjal és a vaníliával ízesített vízben 10-15 percig főzzük, majd gézen át leszűrjük. Beletesszük a cukrot, addig keverjük, míg feoldódik, majd ha egy kicsit hűlt, beleöntjük a citromlevet. Egy csipet nátrium-benzoátot teszünk az üvegekbe, forrásban levő vízzel kiöblítjük, majd beleöntjük a szörpöt. Ha kihűlt, hűtőben tartjuk, szódával hígítva isszuk.

Recept: http://ruoka.fi/reseptit/helppo-raparperimehu

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr838739932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása