máj
23

Frankfurti leves kelbimbóval

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

frankfurti_leves.jpgHozzávalók:

1/2 kg kelbimbó, 2 db közepes méretű burgonya, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál étolaj, 2-3 gerezd fokhagyma, 4-5 db virsli, 2 dl tejföl,  1-2 evőkanál búzaliszt, fűszerek: só, frissen őrölt bors, őrölt kömény, őrölt fűszerpaprika

A zöldségeket előkészítjük. A kelbimbót, ha fagyos kissé kiolvasztjuk. A burgonyákat megtisztítjuk, majd felkockázzuk. A vöröshagymát is megpucoljuk, majd azt is apró kockákra vágjuk. A fokhagymát is megszabadítjuk a héjától majd fokhagyma zúzón átpréseljük. A virslit kb. 1 cm-es darabokra szeleteljük. Egy edényben felhevítjük az olajat, majd megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, de ügyeljünk arra, hogy ne égjen le. Hozzáadjuk a fűszereket. Felöntjük vízzel vagy hús alaplével. Ezután mehet bele a burgonya és a kelbimbó is. Amikor a zöldségek majdnem teljesen puhák (ha már csak 2-3 perc kell a teljes puhulásig), akkor hozzáadjuk a felkarikázott virslit. Egy külön tálba tesszük a tejfölt, majd hozzáadjuk 1-2 evőkanál lisztet, majd egy habverővel csomómentesre keverjük. A leves levét kis adagokban a lisztes tejfölös elegyünkhöz keverjük, közben folyamatosan keverjük. Mikor már elég mennyiségű leveslé került bele és jól átmelegszik az elegyünk, akkor a leveshez adjuk, közben jó alaposan átkeverjük a levest és még egyszer összeforraljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr78721524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása