máj
16

Eper-piramis

Címkék: lakás | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

eperpiramis.jpgMiki a neten talált fotókat és leírást az eper-piramisról, aztán áprilisban a kertészkedők vásárán (Kevätmessut) lehetett kapni kb 60 centi magasakat.

Az alapja egy négyzet alakú keret, alja nincs, mivel a kertben, a földön áll. Telített fából készült. Alul egy négyzet alakú keret van, a függőleges ferde oldaldeszkák alja formára van vágva, így beleillik a keretbe. A vízszintes lécek kb 45 fokban vannak megdöntve kifelé. A tetején szintén ferde lécek vannak, a közepén négyzet alakú lyuk van, egy virágot ültetünk majd oda.

Mivel nagyon sok föld kellett volna belülre, középen egy kb 1/2 méteres oldalú kocka van, nylonba csomagolva, így spóroltunk meg pár zsák virágföldet. Így is 5-6 db, 50 literes virágföld ment bele, plusz legalább 2 zsáknyi komposzt. Az alsó 3 sorban 4-4 eper van, fölötte 3 sorban 3-3, majd 2-2. Az előző tulajoktól ránk maradt eper-ágyást teljesen kiürítettem, majdnem tele lett a piramis velük. Egyelőre nagyon aprók a levelek, így néz ki, mintha túl ritkán lennének ültetve, de a gyökereiknek épp elég a hely.

1_keret.jpgA keretet Miki összecsavarozás után vízszintbe állította. Az oldaldeszkákat fenn összecsavarozta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2_lecek.jpgAz oldaldeszkákon 15 centinként bejelölte a vízszintes deszkák helyét, majd lemérte a deszka méretét, levágta (körfűrésszel), lecsiszolta és a helyére csavarozta. 7 sor vízszintes deszka van, a szemben levő oldalakon azonos magasságban, a másik két oldalon 2-3 centivel magasabban, így fértek el a csavarok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3_belso_doboz.jpgA középen levő doboz régi, már nem használt padlólapokból készült, a tetején maradék kerítés-lambéria van, méretre végés után összecsavarozta őket Miki, majd becsomagoltuk egy nagy nylonzsákba. 

 

 

 

 

 

 

4_helyen.jpg

5_fold.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr228661604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása