már
28

Tiramisu

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

tiramisu.jpg

Babapiskóta:

4 db tojás, 1 csipet só, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 12,5 dkg finomliszt, 2 ek porcukor

A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük. A végén hozzáadjuk a cukor harmadát, és tovább verjük, amíg szép fényes nem lesz a hab. A tojássárgákat egy másik tálban a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Az átszitált lisztet és a kemény tojáshabot több részletben, felváltva hozzádolgozzuk a cukros tojáshoz. A masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire kb. 10 centis babapiskóta formákat nyomunk: a rudacskák végei ducibbak legyenek.
Porcukrot szitálunk a tetejükre és légkeverésen 160 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt világos színűre sütjük. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni.

Tiramisu:
50 dkg mascarpone, 6 tojás, 12 dkg cukor + 2 evőkanál a kávéba, 6 adag erős kávé, keserű kakaópor

Ha kész babapiskótát használunk, akkor 30 dkg kell hozzá.

Megfőzzük a kávét, belekeverünk két evőkanál cukrot és hagyjuk kihűlni. Szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgáját a cukor felével habosra keverjük. A mascarponét hozzáadjuk a sárgájás krémhez és csomómentesre keverjük. Felverjük a tojásfehérjét nagyon keményre. Hozzáadjuk a cukor másik felét és azzal is felverjük legalább egy percig, hogy csillogó és tartós hab legyen. Keverjük a felvert fehérjét óvatosan a sárgájás-mascarponés krémhez. A babapiskótákat mártsuk bele egyenként a kávéba és tegyük őket sorban a tálaló tál aljára, amíg a piskóták fele elfogy. Kenjük a krém felét a piskótákra és szórjuk meg a krémet vastagon keserű kakaóporral, apró lyukú szűrőn át. Ismételjük meg a kávés piskóta, a krém és a kakaószórás műveletét. A tetején vastag kakaópor réteg legyen. Takarjuk le úgy, hogy lehetőleg a tető ne érjen a kakaóhoz és hűtőben legalább két órát hagyjuk állni, de lehetőleg másnapig.

Receptek innen: babapiskóta, tiramisu

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr238410488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása