Hozzávalók:
25 dkg finomliszt, 1 csipet só, 1 kk sütőpor, 25 dkg cukor, 1 kk vaníliás cukor, 3 tojás, 1 dl tej, 10 dkg vaj, 10 dkg dió
A lisztet, sót, sütőport összekeverjük. A puha vajat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és tojások sárgájával. Hozzáadjuk a tejet és lisztet, majd óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, tetejére szórjuk a durvára vágott diót. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percig sütjük.
A recept szerint pogácsaszaggatóval kellett volna holdacskákat szaggatni belőle, de én csak felvágtam kockákra.
Recept: Lajos Mari - Hemző Károly: 99 sütemény és torta (Diós piskótaholdacskák).